Salsavecka i sommar!

Igår anmälde jag mitt intresse för att vara med på en hel salsavecka i sommar, minst 2-3 h salsa per dag en HEL VECKA! Yej!

Ny vecka!

Nu har en ny vecka börjat och den startar med en rivstart. En ny kurs börjar idag och mycket ska göras den här första veckan innan "lovet" börjar - också kallad inläsningsveckan. Men det är härligt. Blev lite sur eftersom jag var tvungen att ändra fotvården, för universitetet hade bytt lektionstid, men sånt är livet. Det är fixat nu. Har börjat tagit tag i praktiken också och försöker få kontakt med min handledare - det går framåt även där. Plockar just nu med massor av litteratur, för att få reda på exakt vad jag lånat och få reda på vad jag behöver ordna själv. Plockar med andra ord undan det gamla för att få in det nya :)

Tvättning, wet-vest och träffa farmor står också på dagens att göra-lista!

Tentan skriven

Tentan är skriven och det kändes som om det gick någorlunda i alla fall. Jag skrev på nästan alla frågor - missade en b - fråga. Nu får jag vänta till den 17 för att få veta hur det gick. Den här tentan var lite klurig för den var indelad i tre olika delar och varje del hade en kod att hålla koll på. Man ska vara anonym vid skrivandet av tenta och därför behövde jag i dag tre koder att hålla koll på. Jag satt hela tiden och sedan dröjde det 10 minuter innan jag skulle lämna in, eftersom vakterna skulle bokföra att alla lämnade in tre olika tentor på en gång och vi var faktiskt 10 personer som satt hela tiden. De andra gångerna har vi bara varit två stycken kvar till slutet, den här gången var vi alltså väldigt många fler som var kvar till sist.

Ett leende på läpparna

Ikväll kommer jag somna med ett leende på mina läppar. Jag har precis kommit hem från salsakvällen och det har varit en av de roligaste kvällar jag har varit med om. Fötterna värker, men hjärtat är glad. Jag dansade i princip hela tiden, några gånger med mina "kurskompisar" - de som jag går samma kurs med och andra gånger med några som har dansat lite längre. Idag var jag kvar i princip hela kvällen och det var superroligt. Jag fick även prova på att dansa en "mellandans" (kommer ej ihåg namnet på dansen), men man dansar den mellan olika salsadansomgångar. Alltså först dansar man salsa - kubansk eller LA två, tre låtar, sen kommer en låt - då man dansar den här dansen - och sedan kommer salsalåtarna igen. Idag fick jag prova på denna dans och jag hade en riktigt bra danspartner, som verkligen visade mig hur man dansar denna dans. Å det var så roligt, jag längtar tills nästa vecka redan, förhoppningsvis får jag prova på att dansa denna dans igen. Så ikväll kommer jag verkligen somna med ett leende på mina läppar!

Snart tenta!

Snart har jag min första tenta för den här terminen, det är en tenta med tre olika delar, så det är en del böcker till tentatillfället. Det är vad jag gör just nu - pluggar till tentan. Men snart ska jag ta en paus och gå till salsa social. Det kommer bli härligt att dansa, förhoppningsvis går det bättre än i söndags.

Tacksam...

Jag är så tacksam att jag har er alla i mitt liv, ni skulle bara veta hur otroligt mycket ni faktiskt betyder för mig. Till er kan jag vända mig oavsett vad jag känner eller hur jag mår. Även om det inte alltid finns svar, så vet jag att jag får goda råd och tips ifrån er...

Elektrodressar och tänker!

Nu sitter jag här och elektrodressar... Det går faktiskt ganska bra och som vanligt svävar jag ut lite i olika tankar under tiden. Tankar flyger och far i mitt huvud, kan inte riktigt skriva ner det i ord, men det finns där och förvirrar mig ibland, förivrar mig ibland. Jag har upptäckt att jag är förmodligen ganska egocentrisk, för ALLT handlar inte om mig, äen om det ibland kan kännas så, fortfarande. Vad gör JAG för fel, ibland är det inte jag även om jag kan få för mig det... nä, bara en tanke!

Att återigen ha en fot i olika världar

Ända sedan jag började med elektrodress har jag fått mer och mer kontakt med främst föräldrar till barn med olika sorters funktionshinder och jag känner att jag återigen är på väg in i den värld som jag lämnade som 18-åring. Jag börjar återigen involvera mig i vad som händer och sker med andra. Under en tid orkade jag inte med det, jag ville inte, jag ville lämna den tiden, den världen bakom mig, men nu känner jag mg redo, redo att återigen börja engagera mig och kanske, kanske vara ett stöd, ett bollplank för andra. Vi får se hur det utvecklar sig, men jag är på g. Jag börjar sakta men säkert hitta min roll i den världen igen. En annan roll än vad jag hade som liten, men en rol, som förhoppningsvis gör skillnad.

Det är på väg att hända saker på nätet, som jag och en annan håller på att skapa, eller ja, hon skapar och jag ger mina synpunkter och tankar på det. Mer info. om detta kommer när vi har kommit längre i planerings och uppbyggnadsarbetet.

Jag känner att jag är på väg att återigen kunna gå in i den världen och nu vet jag ju vad jag pratar om. Jag hoppas bara att jag kan använda mig av mina upplevelser på rätt sätt i mitt framtida yrkesliv, som förskollärare!

Intressant tanke

Jag har nu ett tag följt en annan bloggare och hans tankar och funderingar kring livet, träning och hur man ska möta sina medmänniskor. Igår såg jag ett gammalt videoklipp han hade lagt upp, där han pratade om vilka krav man ställer på sig själv och hur det kan uppfattas av andra och jag började verkligen fundera över hur jag gör, hur jag idag möter motgångar och om hur andra kan uppfatta det jag gör eller säger...

Nu när jag har tränat med elektroderna i snart 14,5 månad, märker jag att jag har börjat slappna av och inte längre stressar fram framgångar, men jag utmanar mig själv inte heller. Och när jag möter motgångar eller tycker att det jag gör - till exempel - när jag dansar och handen inte gör som jag vill och jag känner att jag ger undanflykter till varför det inte funkar, istället för att fundera hur jag ska kunna ändra det faktum. Jag säger dessutom något, som nästan gör att andra måste kommentera det på ena eller andra sättet. Vilket uttryck ger jag? Själv vet jag ju inte längre hur jag ska känna mig själv, hur jag ser på mig själv, men vilket intryck ger jag andra? Nu lägger jag ju inte mina åsikter om mig själv på dem, utan försöker ge dem chansen att själva skapa deras uppfattning om mig.

Jag måste börja tänka, jag måste börja reflektera UNDER TIDEN som jag dansar, för att kanske se varför jag spänner mig så otroligt mycket och "klankar ner" på mig själv framför andra. Jag måste börja vara smart för att hitta en lösning, för att analysera under tiden varför jag har min stela "spastiska" hand och se hur jag ska kunna slappna av för att om möjligt bli en bättre salsadansare.

Bara en tanke...

Föreläsning över, sitter o pluggar

Nu är min föreläsning över. En föreläsning som kopplade mina tidigare kunskaper till det som vi går igen nu. En bra föreläsning, men väldigt mycket information.

Nu sitter jag i skolan och skriver klart en uppgift tills imorgon. Det går framåt och jag fick lite input av en kompis i morse, vilket gör att det underlättar nu, när jag skriver rent det.

Kommer nu ta en liten paus innan jag fortsätter, kommer att skriva ännu ett inlägg med tankar och idéer.

Dags att gå iväg

till skolan, fick lite "panik" upptäckte att det är tenta om en vecka bara, men det ska nog gå bra. En sak i taget, först alla redovisningar den här veckan, sen tentaplugg på mån-ons, för att på torsdag skiva tenta. Jag vet vad jag ska göra i alla fall!

Elektrodress, kolla vi köör... elektrodress...

Idag har jag tränat med elektrodress igen. Jag vet inte, det känns inte så stor skillnad längre, jag kanske tränar för dåligt i relation med träningen eller så tränar jag "för lätt", jag vet inte. Ska snart träna lite balansträning och försöka träna fingrarna på olika sätt. Precis som jag har sakt tidigare så är jag nu uppe på en platå, som jag måste försöka jobb mig igenom.

Jag upptäckte förra veckan att jag var sämre en dag, sämre än vad jag har varit på länge och jag tycker inte alls om det. Jag har tänkt över det lite och tror att det har att göra med att jag väntade för länge med att träna med elektroderna. Jag måste vara vaksam på den där gränsen och inte överstiga den för mycket, för då klankar jag bara ner på mig själv under tiden.

Jag måste hitta distans till min träning igen och fokusera på hur jag nu kan gå vidare. Jag har varit ganska lat och varit alldeles för lycklig över de framsteg jag har gjort, för att gå vidare och tänka över det som jag ska göra nu, fokusera på att få upp fingerfärdigheten - finmotoriken alltså.

Salsa dags

Snart bär det iväg till dansen, ser verkligen fram emot att dansa, så får vi se vad som händer. Ska också höra mig för vad det är på fredagar, som de pratar om! Det kanske blir ännu en salsakväll, den här veckan, vem vet?

Skolan, skolan, skolan...

Idag har det varit plugg för hela slanten. Kom precis hem därifrån... men jag fick faktiskt en sovmorgon. Det var skönt, men egentligen skulle jag ha läst klart "Kalla det va fan du vill". Nä, det får bli imorgon. Idag ska jag iväg och dansa. Det kommer att bli härligt. Släppa skolan ett tag.

Skolan går annars framåt. Har idag suttit med arbetslaget från 10.30-16.45, innan dess läste jag lite ur boken, inte mycket men lite. Fokuset ligger just nu på att få klart en minirapport till på fredag, skriva om tre citat till på torsdag och började förbereda tentapluggandet. Har nämligen tenta den 22.
Så kommer mina dagar se ut i stort. Blir inte så mycket mer intressant, faktiskt.

Kalla det va fan du vill

så heter boken som jag för tillfället läser i skolan och den är faktiskt väldigt bra. Jag får många tankar och funderingar ifrån den och det är ju alltid bra, heller hur? Det känns som om just den boken fördjupar det som jag nu läser i sklan dvs. flerspråkighet och mångfald. Det är superkul.

Wet-vest

Idag var det dags för wet-vest igen. Det var en härlig träning. Kände att jag hittade muskler som jag förrut inte riktigt kände av, men nu är det på g. Blev inte riktigt trött, så nästa termin blir det två ggr. wet-vest i veckan igen. Även om jag tar i känns det som om de där 45 minuterna inte känns på något sätt.

Inte mycket

att skriva om. Dagar går och jag gör inget annat än vila, plugga, äta, sova. Det finns egentligen inget att berätta. Men jag lever och har det bra. Tiden går framåt och den ena saken efter den andra lägger jag bakom mig, som nu tillhör det förflutna, men som för ett litet tag sedan var nutid. Bara en liten tanke!

Informationsträff vikarieförmedlingen

Idag var jag på informationsträff på vikarieförmedlingen och kan nu titulera mig som vikarie. Jag hade i princip redan blivit antagen till att bli vikarie, vi skulle bara få den där 1, 5 timmes genomgång, för att veta vad vi ska tänka på. (Jag var nämligen inte ensam på informationsträffen, vi var 8 st, som fick vår introduktion samtidigt.) Imorgon ska jag sitta och ordna upp mina tider där, för att sedan kanske bli inringd och få jobba lite! Nu är det igång!

Salsakväll Yej!

Ikväll var det salsakväll igen och det var huuur kul som helst. Jag bara längtar tills jag ska dansa igen. Ikväll var handen någorlunda mjuk. Pratade lite med min salsalärare innan workshopen och han kommenterade hur handen var under passet. Det var faktiskt några gånger då handen var mjuk, så det går framåt, det gillar vi (eller jag gör det i alla fall)! Annars en helt vanlig salsa utekväll. Jag fick dessvärre ont i foten, så jag stannade inte så länge, men det var roligt så länge det varade!

Veckan i korthet

Veckan har varit händelsrik och händelselös på samma gång. Jag har verkligen tappat läsmotivationen och borde ägna mer tid åt att läsa - plugga, men det får bli det som blir känner jag. Jag har inte riktigt kommit in i skolpluggandet den här terminen och det känns, även om jag har klarat alla moment hitintills.

Dansen går framåt, som tidigare inlägg har antytt. Visserligen är handen fortfarande relativt spastiskt och drar ihop sig så fort jag gör någonting, men så är det. Tisdagskvällarna är roliga. Det är verkligen en kväll jag ser fram emot varje vecka!

Intervjun har jag redan pratat om.

Wet-vest- träningen är lite halvjobbig. Jag vet inte om jag inte tar i tillräckligt(?). Jaja, det kommer jag att få se på onsdag.

Veckan i korthet slut!

Tränat i högklackat

När jag kom hem ifrån salsan, satte jag på mig mina salsaskor och försöke dansa i dem. Det gick ganska bra, tills jag skulle börja öva på snurrarna. Det är lite för halt på golvet, men det löser sig. Imorgon blir det åter några minuters (10 min. kanske) salsaträning i högklackat! Då hoppas jag att jag kan hitta lite salsatakter!

Salsa!

Idag har jag dansat igen och det är så roligt, visserligen känner jag att jag "kan" det vi går igenom, men det är bra att upprepa och verkligen gå igenom grunden. Jag har fortfarande inte lärt mig att dansa med de högklackade skorna. Ska ägna veckan åt att lära mig det!

Långpromenad

Igår gick jag en riktigt mysig långpromenad. Det tog mig ungefär två timmar att gå, men jag tog det ganska lugnt och njöt av solen. Jag har kollat på google maps idag och det verkar som om jag gick nästan 1 mil igår. Jag kan väl medge att jag var ganska trött i fötterna efter den promenaden, men det var hur skönt som helst!

Sitski och skicart

http://www.foraldrakraft.se/articles/fritid/nytt-i-skidbacken-medåkare-får-åka-med-fler
Under min utbildning till fritidsledare fick jag möjligheten att bekanta mig med den här sortens skidåkning och jag tycker att artikeln är viktig. Det finns ett viktigt budskap och jag ställer mig helhjärtad bakom den!

Intervju

Nu har jag precis blivit intervjuad! Intervjun gick väldigt bra, måste jag säga. S o J skriver en C-uppsats om spasticitet och har inriktat det på hur spasticiteten var före och efter elektrodressanvändningen. Eftersom det inte finns så mycket forskning om själva elektrodressen, fokuserar de på spasticitet och elektrodressens påverkan på spasticiteten. Jag fick svara på frågor om lite allt möjligt, sedan fick jag göra lite olika tester och sedan mätte de min rörlighet. Jag fick göra dessa tester både före och under elektrodress användningen, vilket gjorde att de hade någonting att jämföra med. Även om testerna inte visade stor skillnad, så var det skillnad. Gången och rörligheten vid passiv vridning var bäst - skillnaden var ganska stor i min mening - det var en klar förbättring. Nästan alla övningar - tester, uppgifter och rörlighetsform - var det alltså en förbättring i, även om den må va liten i vissa fall.
Får nog förklara för min granne sedan, vad tusan vi gjorde i korridoren... (Hade gångtestet där!)

Ja, nu får vi se hur deras C-uppsats kommer att utvecklas och vad deras resultat kommer bli, men min del och mitt bidrag är härmed inlämnat. Det känns jättebra att få ha varit med och jag tror verkligen på deras idé. De var proffessionella och duktiga och de här två timmarna gick jättefort.

Imorgon är det dags

då ska jag bli intervjuad. Det kommer bli spännande att få reda på mer om deras examensarbete och hur jag kan hjälpa dem i och med denna intervju. Kl. 10.00 är de här. Då ska jag va redo och det kommer jag att vara!

RSS 2.0