26 timmar

Om 26 timmar, alltså ett dygn och två timmar sitter jag i tentasalen och börjar skriva. Som vanligt vet jag inte riktigt hur jag ska förbereda mig mer än vad jag har gjort hitintills. Jag ska läsa igenom begreppen, kolla på föreläsningarna och eventuellt kolla lite mer i böckerna, sen får det vara. Det jag inte kan, det kan jag inte. Jag kan inte bara läsa och läsa för att läsa inför tentan. Tack och lov så ska jag äta lunch hos farmor imorgon, annars hade jag bara gått och oroat mig inför tentan. Jag ska snart äta, sen tänkte jag kolla igenom allt om och om igen i kanske tre timmar, innan det får vara. Det jag inte kan nu, det kan jag inte trycka in i min hjärna - även om jag skulle vilja. Men det gäller bara att ta det som det kommer. Egentligen så ger ju den här tentan svar på vad jag har lärt mig den senaste månaden, inte bara vad jag kan läsa mig till två dagar innan.

En skön helg och en intensiv dag

Helgen har varit superskön. Jag har inte öppnat skolböckerna mer än kanske under två timmar i söndagskväll. Jag har varit hemma hos mina föräldrar och busat med Jackie - syrrans hund, gått promenader, hälsat på farmor, inspekterat ett bygge som sker vid sommarstugan, sovit på golvet och bara tagit det lugnt. Det har varit en sådan där skämmabortmigsjälv- helg och jag har verkligen uppskattat det. Sen fick jag ju dansa salsa också ett stort plus i helgen!

Idag har det varit skola från 8-17, med en paus på sisådär FYRA timmar, men det fungerade idag. Jag glömde mina vantar och min mössa hos mina föräldrar så jag tog chansen att hämta dem på pappas jobb då jag var ledig - hade hålltimme.

Jag har preci ätit middag, nu ska jag fortsätta läsa lite innan jag sätter mig framför tv, kollar på den och tränar med mina elektroder!

Vill uppmärksamma

Rosa Bandets kampanj som är i full gång just nu. Ett viktigt arbete för en viktig orsak. Tänk över extra vad du själv kan bidra med i kampen mot cancern. Själv har jag idag bidragit lite, inte alls mycket men bidrar vi alla lite, så kommer vi väldigt långt!

Dagens göra- lista - hur det blev!

Tvättningen är klar!
Läsningen av litteraturen är påbörjad och fortsättningen imorgon
Första revideringn av lektionsplaneringen klar!
Ätit och vilat om vartannat idag.
Elektroderna ska på alldeles strax och tv serirna börjar om cirka 15 minuter

Dagen i ett nötskal!

Dagens göra- lista!

Tvätta
Skriva om/revidera lektionsplaneringen
Läsa till måndag - skolböcker
Träna med elektroderna
Äta och vila
Titta på tv serierna "Unforgettable" och "Lyxfällan"

Resultat!!!

Äntligen har mattetentans resultat kommit och jag var klart godkänd. Yes, en tenta den här terminen avbokad och klar. Nu är det bara tre tentor kvar, men det är bara att ta en tenta i taget så löser det sig. Nästa tenta den 28. Då mer språk än matte, men tenta! Visserligen är det en fyratimmars tenta, inte femtimmars men en tenta jag ska ta allvarligt på.

Det är så mycket jag ännu borde lära mig att jag vet inte om jag kommer att känna mig tillräckligt teoretisk kunnig när jag är klar om 1,5 år, men då är det mer praktik som ska till. Yes, snart är utbildningen klar!

En pluggardag igen!

Sitter i skolan och försöker få någon koll på tillvaron och läsningen till tentan nästa vecka. Har nu suttit i fyra timmar och skrivit, men tycker att jag inte har kommit någonvart. Ett od i taget är ett ord närmare färdig, ett begrepp i taget är ett begrepp närmare att bli klar. Så tänker jag nu och så får det lov att bli. Jag tror att vi har mellan 65 - 100 olika begrepp till den här tentan. Det är bara att kavla upp armarna och börja sortera i begreppen. Det första blir att skriva ett facit till vad alla begrepp betyder och det är det som jag gör just nu!

Att bestämma sig!

Hur svårt kan det vara att bestämma sig för att göra någonting? Jag har nu velat i flera månader för om jag vill åka till Kalifornien över en weekend i sommar. Eller jag VILL hemskt gärna åka och har kollat på flyg+boende förslag på flera olika företag. Har till och med bestäm tid för flyget, bestämt hotell, men där stannar jag upp. Det enda jag egentligen behöver göra är att trycka på boka knappen, men jag hindrar mig själv. Det är främst på grund av priset. Har jag råd att åka? Dels om jag verkligen vågar åka, för i så fall åker jag själv till ett annat land utan att htta och veta. Men varför har jag blivit så feg för. Jag har väl aldrig förr tvivlat så mycket på vad jag ska göra. Jag vill ju hemskt gärna åka. Jag har också hittat ett relativ billigt pris för både flyg och boende, nära det jag vill se och upptäcka i Kalifornien. Men att ta det där steget, att verkligen avsätta de pengar som behövs, att våga flyga till ett annat land, en annan kontinent. Vågar jag? Ja, jag vill, men jag måste bestämma mig snart! Att bestämma sig - hur svårt kan det vara?

Dagen!

Inlämningsuppgiften är inlämnad sedan länge. Jag måste verkligen skaffa rutin på att skriva dem, men det kommer väl sen. Annars har jag vilat, tränat, dansat och läst lite idag. Nu är det dags att gå och lägga sig. Skola imorgon!

Lektionsplanering!

Jag har snart skrivit ner 2/3 av den lektionsplanering som ska vara klar imorgon kväll. Det har gått bra och det känns som om jag kommer att hinna bra. Min enda fundering är hur i allsindar jag ska kunna planera sedan när jag är färdigutbildad lärare om EN lektionsplanering har tagit snart EN HEL dag. Jag måste bli mer effektiv helt enkelt, eller jobba mer koncentrerat. Idag har jag som sagt också gjort annat! Men snart får det vara nog för idag med det här. Om en kvart är det "Fångarna på fortet" och sedan ska jag läsa lite till, men planeringen får vänta tills imorgon bitti!

Detta har hänt!

Skolan har tagit ganska mycket tid den senaste tiden - i alla fall läsningen till skolan. Jag har försökt läst, men jag tror att jag har tappat bort mig i hur jag ska läsa för att förstå det allra mesta. Det känns som en omöjlighet just nu. Men jag ska ta nya tag idag och försöka återkomma till hur jag är när jag läser. Hitta mig själv alltså.

Förutom skolan - som har varit både positivt och negativ den här veckan - så har jag dansat salsa. Det har varit underbart. Jag lär mig alltid något nytt. På workshopen på onsdagar brukar ledarna dela upp oss i två grupper; nybörjare och förtsättning. De säger också att nybörjarna är de som inte har dansat förutom och i den gruppen hör ju inte jag, men jag känner att jag inte tillhör förtsättningsgruppen heller så jag väljer nybörjargruppen - även om början är sådant som jag lärde mig för ett tag sedan. Men det brukar alltid vara spännande för nybörjargruppen börjar alltid med grunden men går snabbt vidare till lite "svårare" steg och rörelser. Jag känner att jag behöver vara i den gruppen för det går tillräckligt snabbt fram för mig. Jag lär mig alltid något nytt eller finslipar på sådant vi gör på kursen på söndagar. Det är alltid superhärligt!

Så vad händer idag?

Jo idag har jag varit och storhandlat! Det kändes som om jag handlade för tre veckor framåt, men det gjorde jag ju inte, men kanske två. Nu har jag ätit brunch och ska fortsätta plugga lite. Har en inlämningsuppgift som ska vara klar imorgon som jag ska skriva. Sedan ska jag försöka hitta tillbaka till min lässtrategi för kurslitteraturen.

Skolan ger mer och mer information, men det har även blivit misstag gjorda!

Det är mycket i skolan nu. Mycket att läsa vill säga. Jag har försökt att fixa ett schema där jag ser vad och hur mycket jag ska läsa varje dag, men ibland kan jag vara lite för optimistisk, som vanligt alltså. Idag och igår var jag på stadsbiblioteket och fick vara med på föreläsningar om vilka böcker som fanns tillgängliga för förskolan och skolan. Otroligt intressant och väldigt bra tips på hur man som lärare kan gå tillväga för att hitta rätt "nivå" på böckerna.

En sak hände däremot igår som inte var lika rolig. Vi hade en lektion i schemat som vi inte skulle ha. Det var ett misstag från schemaläggarna som gjorde att förra terminens lektion fanns kvar på vårt schema. Så det började med att vi väntade på vår fröken - som inte kom. Sedan gick vi till schemaläggarna som sökte febrilt efter henne. När han väl fick tag på henne upplyste hon att det inte längre var hennes pass - hennes lektion. Så för en gångs skull då i princip alla i min klass var i skolan, skulle vi inte ens ha lektion. Vi ska däremot ha den lektionen imorgon klockan 14.15.

Imorgon blir en intensiv dag. Skola från kl. 8.00 - 16.00. Sedan plugg mellan 16 - 18 (Middag inräknat där) för att därefter gå och dansa, jippi!

Nu ska jag läsa lite, träna med mina elektroder och sedan titta på fotboll. Allt på en enda gång!

Ännu en produktiv dag!

Idag har det återigen varit en produktiv dag. Jag har varit i skolan... lagat matlådor... städat... och tränat med mina elektroder i en rasande fart! Nu kan jag äntligen vila lite innan jag ska gå och lägga mig. Imorgon blir det lite tvättning och en hel del plugg, om allt går som jag har tänkt mig.

Produktiv dag!

Idag har det varit en väldigt bra dag. Visserligen har jag ännu inte läst allt jag ska tills imorgon, men det är på god väg. Det jag har gjort är att jag har tagit tag i saker som har legat och väntat på mig. Ett stort ok har lyfts från mina axlar och jag känner att jag nu har full koll på tillvaron igen. Med andra ord; jag är redo, jag är "fit for fight" igen efter några veckor då jag har tvivlat på mig själv!

Underbar kväll...

Kvällen igår var underbar. Först hade vi dansworkshopen som var så bra för jag förstod mer hur jag skulle tänka vid när jag snurrade, sedan dansade jag faktiskt med två stycken efter att workshopen var slut. Visserligen var jag tvungen att gå hem tidigt för att läsa det sista inför dagens seminarium, men det var otroligt kul. Kroppen fick sig en rejäl träning i form av dans!

Pluggar och salsadag

Idag kommer jag ägna hela dagen åt att plugga. Läsa och förbereda mig inför morgondagens lektion och förhoppningsvis hinna lite med fredagens inläsningar också. Det är mycket läsning just nu och väldigt mycket information att få in i huvudet, men det kommer att gå bra. En sak i taget bara.

Ikväll är det salsakväll, Yej!

Kollektivtrafik

Ibland blir man galen. Jag som alltid brukar vara ute i för mycket tid, bestämde idag att jag skulle ta bussen så att jag kom fram precis på den tiden då mitt möte var. Vad var det då som hände? Jo, bussen kom inte. Jag kom en halvtimme försent och jag kände mig som en skurk. Ibland går det inte alls så som jag hade tänkt mig.

RSS 2.0