San Diego - resan inställd!

Resan blev inställd innan jag ens hade bokat den. Jag bestämde mig för att åka innan jag egentligen hade tänkt ordentligt över den ekonomiska biten. Jag visste att det skulle bli dyrt, men jag kunde inte jämföra priset med någonting, vilket gjorde att jag trodde att jag skulle ha råd att åka, när det istället var precis tvärtom. Det var en dröm som jag trodde att jag kunde förverkliga, men tyvärr är det omöjligt för mig just nu, rent ekonomiskt och vad jag eventuellt kan hinna med under de fyra dagar jag hade tänkt vara borta. Alltså ska man åka till USA på en semester ska semesterna vara tillräckligt lång utan att behöva stressa! Så nu stannar jag hemma istället. Fokuserar på träningen och dansen och plugget så klart!

Kroppen och knoppen!

Imorse så rörde jag på armarna för att se om jag hade ont i dem. Nej då, det hade jag inte, så då trodde jag att det var okej. Att jag hade klarat mig från träningsverken, men NEEJ! När jag skulle resa mig upp, så hade jag intensivt ont i mina lår. Jag har knappt kunnat gått - ännu mindre upp och ner för trappor - därför har jag tagit hissen idag HELA tiden. Nu efter ca. 8 timmar kan jag gå utan att ha känna träningsverken allt för mycket, men det känns fortfarande. Jag vet att jag skulle ha frågat mina föräldrar om de skule kunnat skjutsa mig till affären, men jag var så envis att jag det inte gjorde. Så nu får jag stå mitt kast. Det blir så när man är för envis för sitt bästa.

Knoppen har fått arbeta desto mer idag - då jag och min grupp skulle förbereda och göra vår läroboksanalys. Jag var helt borta i vissa tillfällen, men vi kom framåt. Sen skulle jag stanna och läsa hade jag tänkt. Det blev det ju inte att jag gjorde. Så nu sitter jag här framför dumburken och skriver blogginlägg, kollar mail och får reda på vad som händer via Facebook! Ja, så kan det gå ibland. Men jag ska snart plugga igen och idag ska jag också verkligen plugga. Jag blev lite piggare efter promenaden hem. Tack och lov!

Hur dagen blev

Jag städade mitt rum på förmiddagen. Övertalade min rumskompis att jag visst kunde frosta av frysen nu och ingenting skulle tina och bli förstört under tiden. Frostade av frysen. Lagade mat och matlådor. Åkte till mataffären och handlade så mycket mat att jag knappt orkade ta hem det. Jag tror inte jag har handlat så här mycket själv någon gång. Men jag upptäckte i alla fall att jag inte har någon kondis. Den var obefintlig. Jag undrar om kroppen kommer att klaga imorgon. Skulle i så fall inte förvåna mig. Jag tog nästan "vatten över huvudet" och höll mig knappt flytande. Men nu har jag fått vila lite, äta lite och ska väl snart ta hand om det som jag egentligen skulle ha ägnat dagen till - ATT PLUGGA! Jajustja... jag ringde och pratade ett tag med farmor också.

Nä, nu har jag inte tid att sitta här längre. Ska dricka lite silverte, äta lite choklad och se plugga!

Plugga, städa och frosta av frysen

kommer vara mina mål för dagen. Jag behöver speciellt frosta av frysen idag. Det är för mycket is där nu. Sen ska jag städa och försöka plugga. Eftersom jag tycker det är ganska lätt att förstå matte på ett sätt, känns det svårare att plugga nu, för jag känner igen det mesta - kan det mesta. Men sen blir jag fundersam över om jag har missat någonting och då känns det så här förvirrande och jobbigt igen. Det blir dagens mål att försöka lösa upp dem frågetecknen.

Salsa tillsammans med elektrodress?

Jag har länge funderat på om och när elektrodress - själva dressen alltså - är klar, om jag då skulle kunna dansa salsa i den och ha styrka på under tiden. Det skulle kanske underlätta min salsaträning. Jag vet inte. Igår var det förjävligt jobbigt att dansa för jag spände mig hela tiden. Högerarm var som en stubbe igen - i alla fall ibland. Den låste sig visserligen bara några gånger, men den försvårade dansen ganska rejält. Om jag skulle dansa med elektrodress skulle jag då vara lika stel och spänd? Jag vet inte, men det är någonting som jag skulle vilja prova någon gång. Tänk er minnen hos mina danspartners när jag kommer in i danslokalen med elektrodressen på och ska dansa? :-) Då skulle garanterat frågor komma, som det är nu har ingen frågat om varför jag är så spänd. De frågar bara om jag kan slappna av i armen!

Jag ser verkligen fram emot att få prova dressen, när den väl är klar! Så som jag har förstått - så är det väldigt många frågetecken som nu håller på att lösas och idéer, tankar och förslag som ges till utvecklingsgruppen och som tänks över. Det kommer att bli en sådan spännande upplevelse när jag äntligen kommer att få prova dressen, men tills vidare tränar jag på med det jag har. Jag tror bara att jag får tänka över när jag har elektroderna innan salsalektionen, så inte min kropp blir övertrött och därmed inte orkar med att dansa. Det kan ha varit så igår. Sen ska jag köpa mig ett par riktiga dansskor också. Det underlättar nog en del det också!

Tack

för alla kommentarer som jag har fått hittills. Vissa hjälper mig att veta vad jag ska göra, andra gör mig glad och vissa gör att jag funderar, men alla är välkomna. Tack igen!

San Diego!

Jag har nu länge velat fram och tillbaka om jag verkligen ska åka till San Diego i sommar. Nu har jag äntligen bestämt mig och jag kommer att åka. Det kommer att bli en upplevelse som jag kommer att leva på länge. Nu ska jag bara boka resan, så är det klart. Nu börjar jag istället fundera på vad jag behöver fixa innan resan. Pass är ju självklart, men behöver jag något visum eller annat dokument för att åka? Så långt har jag nu kommit i mina planer!

Nu är det "HELG"

Eftersom jag inte har några lektioner imorgon, så ka jag ju ta helg, eller inte. Imorgon blir det plugg, tvätt och städdag för fullt. Jag måte få koll på matten nu. Det känns otroligt mycket o osammanhängande nu. Jag måste få koll. Jag har ju nu bara två veckor till tentan. Lite vila ska det ju också bli. Så ser min helg ut. Startar imorgon kl. 7.00 och fortsätter till på söndag 21.00. Jag ska visserligen också dansa, så det blir inte bara nytta den här helgen också nöje!

Skapardag

Sitter här med elektroderna och viltränar. Det har varit en intensiv dag. Visserligen försov jag mig imorse, men hann ändå till skolan - för jag började sent. Sen var det dags att återigen vara i bildsalen - som i princip var mitt andra hem förra terminen - för att göra ett skalarbete med två kompisar. Arbetet gick ut på att förstora eller förminska ett objekt  och skapa den här grejen 3dform med hjälp av kartong och lim. Min grupp valde att förstora en iphone. Det gick relativt bra, men hörnen var f*n inte roliga. De har ju kurviga hörn, inte raka direkt, nej, aldrig i livet. Det ställde till det rejält. Dessutom målade vi iphonen på ett lite tokigt sätt, men det löste sig till slut. Nu är vårt konstverk på en utställning i skolan - med hörn som inte riktigt håller ihop, men som är relativt fin.

Sen när jag kom hem försökte jag vila ett tag, för att låta min hjärna återhämta sig efter dagen. Jag hade egentligen tänkt dansa idag, men lagade istället lasagne till middag och matlådor. När diskningen var klar, hade klockan hunnit bli mycket, men träningen med elektroderna är viktig och jag har redan förskjutit den en dag, så nu sitter jag här och har cirka 20 minuter kvar på träningen. Tack och lov börjar jag sent imorgon - så jag kan vila ut!

Det går inte alltid

... som man har tänkt sig. Idag hade jag ett möte som inte alls gick till så som jag hade föreställt mig att det skulle gå till. Å andra sidan visste jag inte vad jag egentligen väntade mig. Jag vet inte om jag förklarade lika bra som jag hade kunnat, jag vet inte om jag fick fram det som jag ville få fram. Men nu har jag i alla fall satt bollen i rullning och sedan får vi se vad som händer. Är det meningen att jag ska få ta körkort så är det meningen, annars inte!

Tiden bara försvinner... Jag vet inte vart den tar vägen...

Det har nu redan gått tre dagar sedan jag bloggade senast. Det känns som igår. Det har inte hänt mycket. I skolan är det föreläsningar, lektioner och egen stuudietid som gäller. Jag har precis räknat efter och jag har nu exakt 22 dagar med lektioner, föreläsningar och tentor innan den här kursen är slut. Vart tog den vägen, liksom! Visserligen har jag inte räknat de dagar som är avsett för egen studietid eller räknat helgerna, men ändå!

Igår var jag återigen och dansade salsa. Bestämde mig för att försöka vara med i den avancerade workshopgruppen - det gick ju! Jag tappade bort mig totalt en hel del och kom tillbaka till mitt osäkra jag ett tag, men efter en stund gick det. Även om jag inte vet om jag kan säga att jag dansade I TAKT, men det kommer väl!

Annars händer inte mycket nu. Om jag inte pluggar eller dansar, vilar jag och försöker hitta orken att plugga och dansa!

Smartboard

Idag hade vi en lektion om vad man kan göra på en smartboard. Det var väldigt roligt och intressant, men det var väldigt svårt. Det är ungefär som att lära sig en ny mobil. Det är en massa knappar och funktioner som man måste lära sig, men det var kul. Som vanligt fick man bara hålla på med den grundläggande färdigheterna och DELA med sig av smartboarden, men det var spännande.

Nästa tanke är ju hur mycket jag kommer att arbeta med smartboard ute i verkligheten sen när jag blir klar, men nu vet jag i alla fall lite mer.

Elektrodress och träningen - hur det går!


Jag har egentligen inte skrivit så mycket om hur min träning med elektrodress går. Jag började ju med den här träningsformen den 28 december 2010 och den har verkligen förändrat mitt liv. Ja, elektrodressen påverkar varje människa olika, beroende på vad för funktionshinder människan har, men för mig har elektrodressen förändrat allt. Nu är det jobbiga att jag fortfarande ser mig själv som funktionshindrad, ser mig själv som en person som inte kan klara av tillvaron. Alla påpekanden, alla tankar och åsikter jag har mött under mitt liv som funktionshindrad styr sättet jag tänker på mig själv just nu och det stämmer inte, inte nu. Jag måste få en ny bild av mig själv där jag förstår att jag kan klara av mycket mer än vad jag någonsin trodde. Jag måste förändra min sätt att tänka på nya människor jag möter. Jag har tidigare låtit andra se mig som den rörelsehindrade - eller det är i alla fall vad jag har trott att de har sett, men det stämmer inte heller. Jag har låtit mina egna fördomar om vad jag tror att ANDRA tycker om mig, påverkat mitt liv länge och nu märker jag att det inte går längre. Jag måste bli öppen mot andra och låta deras egna åsikter om mig bildas, utan att jag lägger in min osäkerhet, min egen tro på vad de tycker i det hela. Jag märker det på salsan. Det jag tror att jag inte kan, klarar jag. Det jag tror att andra kommer att påpeka på, ber jag om ursäkt för innan de påpekar det och de ser ingen mening med min ursäkt. Varför ber jag och förlåtelse för? Nu har det blivit bättre, nu kan jag "misslyckas", småskratta åt det och försöka igen utan att be om förlåtelse, men det har tagit sitt lilla tag. V är halvvägs in i salsakursen och nu tar jag det som det kommer. Det jag klarar, klarar jag och det jag ÄNNU inte klarar, kommer jag att klara i framtiden.

Det har gått cirka 10 månader av elektrodress - träning för att komma dit där jag är idag. Det har på ett sätt gått så snabbt att jag inte har hunnit förändra min egen självbild riktigt. Mina tankar ovan försöker fånga den förändring jag är inne i just nu. Nu handlar det egentligen inte om vad jag fysiskt kan eller inte kan göra med min högersida, utan vad jag i min hjärna tänker om mig själv och tror att jag kan/inte kan. De senaste dagarna har jag vid diskningen börjat använda högerhanden mycket mer och jag märker att om jag gör väldigt mycket med vänster - utan att släppa in höger - känns det tokigt. Det känns som om jag komplicerar det mycket mer än vad jag egentligen behöver. Det har alltså blivit en BELASTNING att använda bara vänsterhanden. Det trodde jag egentligen aldrig att jag skulle känna. Det finns områden - som att skriva på dator - som jag fortfarande klarar med vänsterhanden galant, men det är enbart för att jag känner att idag måste jag vara snabb för att hinna med allt det jag vill göra. Att skriva med höger blir en alldeles för stor utmaning just nu. Jag har helt enkelt inte tålamodet att göra det på.

Rent fysiskt har jag nu bara "finliret" kvar. Jag ska försöka koppla bort sammankopplingen mellan mina händer och fixa benet lite till. Sen är det i princip bara träning kvar - träning att göra högersidan STARKARE! Det är egentligen otroligt att det bara har gått 10 månader. Det känns som om det ALLTID har varit på det här sättet och jag minns inte hur det var innan. Jag har inget minne alls av hur det kändes innan jag började med elektrodressen. Även om mina tankar fortfarande har lite svårt att hänga med i svängarna har jag inget fysiskt minne av hur det egentligen var.

När jag ser mig själv i spegeln kan jag se en skillnad i min kropp, men det är inte alls lika stor skillnad som innan. Jag vet att jag alltid kommer att ha en skillnad i storlek mellan mina båda händer och armar. Jag vet att det alltid kommer att synas att någinting är annorlunda, men nu ser jag inte mig själv som en rörelsehindrad person längre. Tidigare var det oerhörda hinder - som min hjärna byggde upp - som jag inte visste hur jag skulle besegra. Nu är det i princip helt borta. Det är bara några "tänk om" kvar. Dessa "tänk om" handlar om framtiden och vad jag kan eller inte kan göra i situationer jag änni inte varit i.

Jag har länge sagt att elektrodress är värt guld, men det är den verkligen. Mitt liv har förändrats och jag kan inte se en enda svårighet jag inte kan möta nu. Visserligen behöver jag ibland be om hjälp, men det behöver vi alla göra ibland och nu handlar inte hjälpen om sådant jag inte kan fysiskt utan om att orientera sig i den värld som samhället utgör.

Jag vill också tacka mig familj, som gett mig möjligheten att träna med elektrodressen och uppnå allt det här! Tack!

Skolan igen!

Nu är det snart dags att börja förbereda inför skolan imorgon. Ska läsa en del och plugga lite matte. Jag måste ju hinna med allt samtidigt som jag måste förstå det jag läser och skriver. Det är planen för idag!

Men innan jag gör det så kommer ett inlägg till...

Wet-vest

Jag kom på att jag kanske inte har berättat om hur det har gått med mitt wet-vest pass och utvecklingen med min ledarutbildning. (Har jag gjort det och glömt bort det kommer här en liten upprepning!) Jag hade nästan gjort klart mitt första wet-vestpass när jag fick ett mail från ledningen, som ville boka ett möte. På det mötet kom det fram att det för tillfället var tillräckligt många ledare - som redan var utbildade, så jag blev satt som reserv för framtiden. För mig spelar det ingen större roll. Det hade varit roligt att vara ledare, men nu blev det inte så. Jag får forsätta träna wet-vest nästa termin istället för att leda - för mig är de lugnt.

Den här terminen tränar jag altså ingen wet-vest alls, utan istället dansar jag salsa! Det är så roligt att jag kommer att fortsätta nästa termin också.

Trädgårdsarbete!

Igår åkte jag ut med farmor till stugan och krattade ihop en del av löven som fanns i trädgården. Det var härligt att göra någonting utanför staden, på landet. Även om vi "bara" var där i två timmar betydde det väldigt mycket för mig just nu. Det är en plats som ger frid och glädje, någonting som på ett sätt ligger långt ifrån universitets stress och plugg. Det var uppfriskande och härligt. Dessutom använde jag båda händerna när jag krattade så det blev en ännu roligare stund

Allahelgonahelgen

Den här helgen är det allahelgona, då vi tänder ljus och tänker på de som står oss nära - de som har gått bort och de som ännu finns kvar. Speciellt de som har gått bort brukar under denna helg bli extra påminda. Jag är inget undantag. Jag tänker på dem som stod mig närmast, men som av olika anledningar inte finns här idag. Jag tänker mest på glada minnen, minnen där deras leenden - deras glädje, nyfikenhet, stillhet, busighet får höras. Men också om hur det känns när jag besöker deras gravar, när jag "hälsar" på dem, minns dem, gläds över att jag har haft möjligheten att träffa och umgås med dem. Men det påmnner mig också om saknaden efter dem, saknaden som jag nästan aldrig låter mig känna, för då kan det knäcka mig. Jag gråter fortfarande stilla inombords, även nu när det har gått så många år. Jag har på ett sätt gått vidare efter sorgen, men den kommer alltid att finnas hos mig, även om jag nu mest känner glädje och tacksamhet över att jag har träffat dem.

Ni kommer alltid finnas i mitt hjärta och vägleda mig genom livet.


RSS 2.0