Sista dagen imorgon

Det kommer att vara bitterljuvt att sluta imorgon. Ja, jag vill ha sommarlov och lite ledigt, men jag kommer att sakna alla och den gemenskap som vi har. Det är tur att det blir grillning på kvällen. Förläng dagen så länge som möjligt :)

Äntligen KLAAAR!

50 sidor, 52 187 tecken senare och... bildkompendiet är klart. Jag ska bara ta med det till skolan imorgon och skriva i lite namn om jag glömt. Men annars är den klar - jag orkar inte läsa igenom det hela en gång till - står det fel och saknas det något ord här och där spelar ingen roll. Det är klaaart. Nu är jag FRI! Det enda som är kvar är musikkursjournalen men den tar inge lång tid och ordna. Efter 50 sidor och 52 187 tecken senare kommer den vara hur lätt som helst. Nä, det blir morgondagens "läxa".

Två dagar kvar i skolan nu! Imorgon utehus och leka å på onsdag förberedelse inför konsert och konsert. Sedan SOMMARLOV!

An amazing weekend

Det har varit en helt underbar, fantastisk, härlig, otroligt givande, kul och vilande helg. Jag har gjort massor med saker. Egentligen började min helg redan i torsdags för jag har inte haft skola torsdag-fredag. I torsdags simmade jag, som jag tidigare nämnt och sedan var jag o sjöng karioke - eller hur det nu stavas=)

I fredags var det fotvård och pluggdag. Fotvården gjorde underverk med mina fötter och pluggandet gick förvånansvärt bra - med tanke på att jag sovit lite för lite natten innan. Stannade kvar hemma över natten innan jag åkte till en kompis och den klassfest som var igår. Det var härligt, sov över för festen varade ända in på natten. Nu sitter jag här framför dumburken (datorn) igen och har bara 4 sidor kvar att fixa på kompendiet. Yes... snart klar, men börjar bli lite väl trött nu. Ska vila och äta lite mackor tror jag...

Ingen lust...

Jag har absolut ingen lust att plugga idag. Jag vet att jag borde, men det är så svårt att börja. Jag har simmat (tränat wet-vest), grattat min kompis (litegrann, mer blir ikväll), gått till och från badet, ätit lunch, ska om två timmar till tandläkaren. Sen ska jag packa inför min övernattning hemma hos mina föräldrar. För att sedan gå ut och sjunga. Men att plugga, nej, jag får ta tag i det imorgon efter fotvården.

Dagen

Dagen har bjudit på lite allt möjligt. En snabb vända ner på stan för att köpa busskort och födelsedagpresent - min granne M fyller år imorgon. Sedan till skolan och öva inför konserten om en vecka, sedan hem igen och vilat lite. Nu tvättning och fixa iordning lite hemma. Innan stan lite plugg och lite städning. En dag som har inneburit en hel del.

Detta har hänt i livet utanför skolan

Jag har nu länge fokuserat extremt mycket på skolan och nästan enbart skrivit om den här på bloggen, men en del annat har också hänt. Jag har tränat både med elektroder och wet-vest. Det har varit otroligt skönt - för om jag inte tränar mår min kropp inge bra. Jag märker det på humöret också. Jag orkar mycket mer och kan vara så mycket gladare när jag tränar. Men nu står sommaren vid dörren och min wet-vestträning är nästan slut för den här terminen. Imorgon hinner jag vara med på det sista passet, om jag tar det tidiga passet, vill säga. Sen är det slut. Men jag får väl träna och simma i sjön istället.

Sen är det de här med sommarjobb också. Jag har ännu inte fått tag på något och nu är det i princip för sent att hitta ett. Jag tänker inte åka upp till Umeå igen i år. Även om ön var ett paradis, så var arbetsbördan alldeles för tung. Jag orkar helt enkelt inte jobba så mycket under en månads tid. Därför har jag sökt andra jobb, men inte fått. Nu siktar jag mer in mig mot att ringa och fråga om jag kan praktisera på en förskola. Detta för att få mer praktik inom min utbildning - se återigen tillbaka med tankarna till skolan, men skolan är bara en del av livet. Jag utbildar mig inom ett yrke som är väldigt praktisk och jag känner att jag behöver praktik. Den här tanken ska jag ta tag i i början av nästa vecka. Jag har tyvärr inte så mycket tid att ringa just nu - dessutom måste jag noga tänka över vad jag vill säga och hur.

I sommar tänker jag hälsa på mina vänner nere i Skåne. Det var länge sedan nu, för länge.

Men det jag främst tänker göra är att vila och samla krafter. Därför ska jag nu fortsätta plugga så att jag blir klar någon gång och kan vila.

En helt underbar dag

Det har varit en helt underbar dag. Vi har lekt olika lekar - vissa nya, andra bekanta, gått till olika ställen i skogen, haft massage och meditation och... haft stegräknare! Vi gick från skolan, var i skogen hela dagen och tillbaka till skolan med stegräknarna. På den tiden gick jag 10 081 steg. Det var härligt, men jag tror inte att jag orkar gå och ta igen ett pass i wet-vest också idag. Det får jag hoppa. Jag sitter här vid datorn nu och skriver lite mer på mitt bildkompendium. Det som jag har i huvudet just nu är att ett ord, en sida är ett ord, en sida närmare färdig. Det går framåt, men sakta, otroligt sakta. Jaja, snart klar - om 30 sidor sisådär ;)

Dags för skolan!

Nu när jag precis är på väg till skolan så börjar solen lysa. Det har regnat innan och det känns skönt att solen är framme eftersom vi ska vara ute, men jag tror det blåser en del, så det gäller att klä på sig ordentligt.

Nu är det bara 10 dagar kvar innan jag slutar och det känns som om det skulle vara mycket kvar. Jag har fortfarande bildkompendiet att skriva - ca. 30 sidor och sedan har jag kursjournalen till bilden. Så mycket mer är det inte, men det känns inte som om allting är slut om 10 dagar.

Nu ska jag packa det sista inför skolan och sedan bege mig iväg. Det kommer nog att bli en toppen dag :)

En underbar dag

Nu har jag pluggat lite, snart är min lunch klar tills imorgon och jag ska ut och sola/läsa. Det kommer att bli underbart. Sen ska jag gå och handla några få saker innan jag ska träna med elektroderna ikväll. Jajust det jag måste fixa kläder tills imorgon - ska ju vara ute hela dagen. Å så roligt

Sommaren

Sommaren är snart här. Det kommer att bli superhärligt. Ska åka ner och hälsa på vänner i Skåne, vila, jobba lite och sedan bara vara. Jag kommer inte att jäkta någonting alls. Det kommer att bli underbart.

En solig underbar dag

Idag har det varit en underbar dag. Har åkt och grattat S på hennes födelsedag, umgåtts med familjen och bara vilat. Ja, jag har väl pluggat lite, men inte så mycket. Ska snart laga mat. Vet inte riktigt vad det blir än, men det löser sig. Jag kanske är lat och köper en pizza, vi får se. Något blir det i alla fall.

Imorgon bär det av och handla, sedan blir det städning och lite till pluggg, för att sedan förberedda inför skolan på måndag. Vi ska vara ute i skogen, det kommer att bli superhärligt.

Pluggardag

Idag har varit en ren pluggardag. Jag har fortsatt på mitt kompendium till bilden och det har tagit musten ur mig. Jag har egentligen bara klistrat in en mängd bilder i ett worddokument, som jag sedan ska skriva om. Men när det är ca. 44 sidor så tar det här att klistra in ett bra tag. Nu är jag slut, min hjärna orkar inge mer nu. Jag har fortfarande ca. 6 sidor kvar att klistra in på och om jag förstår rätt kommer de där 6 sidorna att bli många fler.

Dags å simma, snart är det dags att träna wet-vest igen. Jag längtar dit. Jag vill nästan gå nu, men då är väntan där väldigt lång, så jag får nog ta det lugnt ett tag.

Det är nu...

...några dagar sedan jag skrev sist. Jag har haft fullt upp med skolan och det inspirationsprojekt som jag och min grupp presenterade igår. Dagens skoluppgifter är att sammanfatta och skriva ner fortsättningen på inspirationsprojektet. Sedan blir det egen studietid då jag ska skriva på ett bildkompendie i word. Det kommer att bli stort och maffigt. Jag tror att jag redan har 30 sidor utan att egentligen skrivit något utan bara planerat vad jag ska skriva på varje sida.
I helgen blir det kalas och vila och sedan har jag bara sex lärarledda dagar kvar.
Min wet-vest träning går framåt. Känner bara att jag inte kan ta i så mycket som jag vill, eftersom jag håller på att bli förkyld.

Skolveckan slut, dags för helg

Nu är skolan slut för den här veckan. Det känns som om den sista tiden bara har flygit iväg. Vart tog tiden vägen? Det är snart slut och jag vill inte att det ska vara slut. Vi har det så härligt i klassen och jag kommer sakna alla, även om jag vet att det här är livets gång. Vi har i princip bara tre saker kvar o göra innan vi slutar och det är supertrist att vi ska sluta. Jag vill nästan att den här kursen ska få fortsätta en termin till, men det är ju omöjligt, det vet jag. Men den är så rolig och jag har lärt mig massor. Jag har alltid trott att jag lär mig genom att läsa, genom att plugga, men jag lär mig nog mest genom att uppleva. Tänk att det skulle ta 16 år i skolan, innan jag förstod det :)

I helgen ska jag till Stockholm, till Cirkus och lyssna på körsång av Uppsalakören "Kör för ALLA". Det kommer bli superkul att få lyssna på dem. Sen ska jag väl laga mat, diska, städa och... TRÄNA med mina elektroder. Det dröjer inte länge nu innan jag ska tillbaka och träffa F och J, eller någon av deras kollegor för ett återbesök.

Elektroderna har verkligen hjälpt mig. Det har hänt otroligt mycket den sen jag började för snart 5 månader sedan. Jag känner knappt igen min kropp och hur jag rör mig. Igår gjorde jag någonting som jag alltid ha gjort (vänsterhanden hjälpte högerhanden att öppna sig) och det kändes så fel. Det var som om högerhanden sa; Jaja, jag behöver ingen hjälp. Jag kan själv, bort med dig högerhanden.

Jaha, det här inlägget blev ju inte riktigt så som jag hade tänkt mig, men nu är det som det är och det är bra.

En härlig dag

Idag har jag haft en superhärlig dag tillsammans med min syster J och min mamma. Det har varit kanon. Vi har ätit, shoppat och snackat en massor.

Tränat

Nu har jag tränat. Min kropp känns som ny. Det här är exakt vad jag behövde för att må bättre. Nu ska jag äta lite mat, så min kropp får återhämta sig helt och sedan glass i stora lass :)

Ikväll wet-vest

Jag längtar efter att träna nu. Har inte tränat wet-vest på två veckor. Den första veckan var jag på semester och den andra var det så ofantligt mycket i skolan att jag inte hann med. Jag prioriterade det inte, tyvärr, min kropp behöver träningen. Jag känner det, men ikväll, ikväll är det. Yes!

Platå är ej kul!

Jag kan inte komma förbi, komma vidare i min träning med elektroderna. Jag är nu på en jättestor platå och det är inge roligt. Jag kan inte längre se några framsteg utan känner istället att handen är tillbaka i det här att den reagerar jättestarkt när jag använder vänster. Det är inge kul, speciellt nu när jag har fått tillbaka lite känsel i fingrarna, så nu känner jag när jag kniper ihop handen för hårt och för länge. Det är ingen rolig känsla precis!

Att skapa en berättelse

Jag har upptäckt att det är jättelätt att skapa berättelser i bilder. Det är så roligt. Jag tror att det kan bli en hobby i framtiden. Här kommer min första alldeles egna bildberättelse:
Det var en gång ett troll som skulle gå och möta sin kompis. Men hon visste inte riktigt hur hon skulle gå för att komma till sjön, där kompisen väntade. Det var däremot ingenting som hon bekymrade sig över utan började sakta att gå...
Hon gick förbi en jättestor trädstam som hon aldrig hade sett förut. Hon tyckte att det inte riktigt var sig likt - hennes skog, hennes hem, men hon tänkte inte mer på saken utan fortsatte att gå. Det dröjde inte länge förrän hon såg en stig leda bort från området. "Där ska jag gå!" tänkte hon självsäkert och gick fram mot stigen...

Stigen svängde skarpt till vänster, men trollflickan följde glatt stigens väg tills....

... hon såg en jättestor sten på stigen. Den var så stor och hög att hon varken kunde gå runt den eller lätt gå över den. Hon började bli lite rädd... "Tänk om jag har gått fel???". Men så hör hon vattnet brusa i vinden och förstår att hon är nära sjön, där hennes kompis väntar, så hon ropar; - Maria, Maria är du där? Jag är på andra sidan den jättestora stenen. Jag vet inte hur jag ska komma förbi den? Men inget svar hörs... det är tyst och det enda som hörs är vindens sus. Inte ens fåglarna kvittrar i skyn. Nu blir trollflickan riktigt rädd; "tänk om något har hänt Maria?"

Så hon får bråttom. Hon slänger sig upp mot första avsatsen och klättrar upp för den stora stenen. Hon når toppen och är alldeles utmattad, men fortsätter ändå raskt nerför den andra sidan. Hon springer fram och tillbaka - det är ingen där!

Så hon kollar ut mot sjön...

... och ser att en båt glider sakta mot stranden. På båten står Maria och vinkar. Trollflickan är så glad och står vid vattenkanten, tittar när hennes kompis glider fram på vattnet. Snart är hon här!

Det var min första lilla bildberättelse.

Barnkompendiet i bilden...

ÄR KLAR!
Äntligen... det tog nästan alla mina krafter att få till den. Nu är det bara vuxenkompendiet och där har jag redan börjat tänka. Själva upplägget är klart. Nu är det bara att sätta igång.

NEJ, det är snart slut...

Den roligaste kursen jag någonsin har gått är snart slut. Det är bara fem veckor kvar och jag vill inte sluta. Även om den också har varit den mest intensiva (i alla fall delvis) så kommer jag att sakna den. Idag är det plugg från 10.30 - 16, sedan ska jag göra det absolut sista på mitt barnkompendium och lämna in den. Sen är det inte mycket kvar... ett vuxenkompendium, en skrivuppgift, en kursjournal, ett inspirationsprojekt, en konsert och lite små uppdrag på vägen som att göra en figur till ett skuggspel eller skapa berättelsebilder...

RSS 2.0