Grym artikel

"Säg det en gång till, så moonar jag på torget" | Föräldrakraft
Den här artikeln slår verkligen huvudet på spiken. Det skiljer sig lite mellan min egen upplevelse och hennes, men i stora drag är det verkligen så här det har känts att växa upp med ett funktionshinder.

Ibland står tiden still, men ändå...

... försvinner den så fort!

Gårdagen

Jag firade midsommar som vanligt i den by där jag föddes, men charmen har försvunnit. Det är inte lika kul nu som det var förr. Nästa år kanske jag firar någon annanstans - vi får se!

Träffade i alla fall familjen, släkten och vänner och umgicks ett tag med dem. Det var roligt!

Midsommar!

Idag är det midsommarafton, imorgon på midsommardagen blir det dans kring midsommarstången, dragkamp, middag och träffa (nästan) alla nära och kära. Idag är det väl mest en slappardag. Har nu praktiserat i en vecka på en förskola - det har varit givande. Jag känner att jag blir mer och mer van i min roll som pedagog - även om det är en del kvar att slippa på.

Blev klar med min kurs på universitetet igår - jätteskönt, jag var lite orolig att jag skulle få någon rest uppgift, men jag klarade kursen. Ett steg i rätt riktning mot att bli färdig förskolelärare - det gillar jag!

Midsommar firas som vanligt hemma i den by där jag växte upp. Det egentliga firandet sker imorgon och kommer det att regna blir jag inte glad - därför SKA det inte regna. Det har JAG bestämt - för jag kan ju bestämma över vädret :)

Har nu tränat med elektroderna 73 gånger och är nu van att handen och armen är avslappnad och lyssnar - men min vänstra handen vill inte riktigt att stödhjulen ska av än. Det märktes idag när jag skulle greppa ett underlägg med höger. Vänsterhanden var inte i närheten, men försökte ändå hjälpa till. Det gick inte att bortse ifrån... Men högersida har förbättrats något så kolossalt! Det går nästan inte att se hur jag var innan... Helt otroligt!

Elektroder är allt just nu.

Jag har skrivit ner en lista på vad som har förbättrats under de snart sex månaderna med träning med elektroderna. Det här har hänt;

 


Före elektroderna;

 

·      Spänd och ihopdragen höger arm och hand konstant

·      Orörlig axelled på höger sida

·      Haltande och ojämn gång med dålig balans

·      Dåligt eller obefintligt självförtroende

Efter elektroderna;

·      Avslappnad och mjuk arm och hand

·      Kan lätt sträcka högerarm över huvudet. Inga problem!

·      Jämn gång med mycket bättre balans

·      Självförtroende på topp

 


Jag känner mig så motiverad att fortsätta och så tacksam och lycklig över att jag har hittat den här träningen. Det är helt otroligt vad som har hänt, men det är bara början. Nu är det dags för finliret och det ser jag fram emot - även om jag kanske inte ser lika stora framsteg som jag har gjort nu.

 


Praktik

Imorgon börjar min praktik på en förskola. Det ska bli så roligt att få börja och jag ser verkligen fram emot det. Det är någonting att göra och jag kommer att få mer erfarenhet - toppen! Ser fram emot morgondagen. Ska förbereda ikväll och imorgon kl. 9.00 börjar det - tre veckors praktik

Dygnet

Igår var jag på middag och tog adjö av en kompis som flyttar hem till sitt land idag. Det blev en härlig tillställning med middag och en mängd omgångar av "Maffia". Tiden bara flög iväg - så det blev ganska sent - mina mått mätt. Imorse vaknade jag extra tidigt för att återigen krama henne hejdå. Jag har nog inte förstått än att hon inte kommer tillbaka till höst.

Därefter var det dags att storstäda lägenheten. Det tog hela förmiddagen och jag började kl. 07. Nu är jag återigen hemma i Björklinge och ska vila resten av dagen. Städningen blev inte helt klar, men jag har gjort ungefär hälften. Den sista hälften tar jag på torsdag - när jag är där igen.

Annars har jag bara tagit igen mig och laddat batterierna till min praktik på en förskola v. 27,28 och 30 samt en annan v. 31-33.

Elektroder är lycka!

Jag var på återbesök till inerventions igår. Det var en ren fröjd att vara där. Jag blev knäckt igen - F knäckte min rygg, mina fingrar, mina ben, min höft och min armbåge (det gjorde faktiskt lite ont, men det är som det ska vara). Sen pratade vi om elektroderna och min träning - jag ska bara fortsätta som vanligt - flyttade några elektroder och höjde styrkan på en, men annars bara fortsätta.

Elektroderna har verkligen förändrat mitt liv och hur jag ser på mig själv. Jag kommer inte ihåg hur det var innan och nu går det bara framåt - nu när allt har satts i rullning. Jag är så glad att jag har börjat träna med elektroderna.
Elektroder är lycka!

Tiden bara flyger iväg...

Jag upptäckte nyss att det var fem dagar sedan jag senast skrev. Tiden har bara flygit iväg. Jag har haft avslutning på kursen. Jag har tillbringat några dagar med M i trollskogen. Jag har skaffat mig praktik på en förskola tre veckor innan jag börjar min andra praktik. Så sommaren kommer inte bli lika långtråkig som jag fruktade Jag kommer äntligen vara ledig, så jag kan hälsa på mina kompisar nere i Skåne och idag har jag klippt mig. Det blev kort. Jag tror inte håret har varit så här kort sen jag var 10 år. Så en förändring har skett. Roligt!

Imorgon ska jag åka till Solna på en återbesök vid inerventions. Nu får vi se om elektroderna verkligen har gjort skillnad och om det är någonting som vi bör förändra i min träning. Nä, nu ska jag packa och åka hem till mina föräldrar på lite ledigt semester tid.

Första dagen

på sommarlovet och jag vill sova. Igår hade vi avslutning på kursen och en avslutningsklassfest på kvällen. Det blev lite sent, men härligt att det blev av. Jag kommer att sakna dem alla, men vi har redan bestämt att det ska bli återträffar - när dessa blir ej klar, men de SKA bli av.

Idag ska jag bara slappa och vila. Städa lite och diska. Det blir min dag i korthet. Sen får vi se, ska väl börja tänka lite på vad jag tycker och tänker om elektroderna efter fem månader och JA, jag ska träna med elektroderna också. Har inte riktigt haft tid den här veckan, men nu ska det bli av...

Avslutning MEST

Idag har vi en stor avslutning på den här kursen jag går. Vi ska nämligen ha konsert. Sommarklänning på, även om vädret är mulet och trist. Det spelar ingen roll för nu är det sommaravslutning och då ska man vara fin. Val av skor - blir nog mina sandaler - vi ska gå ganska mycket och jag går bäst i dem - även om de inte är de snyggaste. Men ändå. Låtarna är valda och om 1 1/2 timme börjar förberedelserna. Nu ska jag göra mig iordning!

RSS 2.0