Underbar helg

Den här helgen har varit helt underbar. Igår åt jag ute på restaurang med mamma och syster. Det var otroligt mysigt. Idag och i fredags tränade jag med elektroderna. Det går så bra, att jag skriver detta inlägg med höger...

Annars har helgen varit lugn. Pluggat, vilat, tittat på handboll. Jo, vänta en sak till. Idag, när jag handlade köpte jag två kassar och bar hem maten genom att bära med vänster och höger HAND.

Spela gitarr

På kursen som jag går just nu, lär vi oss bland annat att spela ackord på gitarr. Det kändes som en omöjlighet att spela de första gångerna, men jag håller sakta på att lära mig. De blåmärken jag har på högerhanden vore vara bevis på att jag gör någonting, även om det inte alltid kommer ljud ifrån gitarren. Det som nu har blivit en utmaning är att splittra min koncentration så att jag kan fokusera på vänster och högerhanden samtidigt. För fokuserar jag på höger, så kan vänstern inte hålla rätt ackord, fokuserar jag på vänster, så missar högren strängarna och det kommer inte ut något ljud. Jag trodde att jag skulle kunna göra det, men mer träning krävs, utan tvekan!

Inåtvänd eller utåtvänd!

Ibland har jag fastnat i att vara för mycket i mina tankar, för mycket ofokuserad på det som sker runtomkring och ibland kan jag vara uppmärksam, men det sker mer och mer sällan nuförtiden. Att vara närvarande utan att vara självcentrerad, utan att min hjärna vill vara för självkritisk - det har varit svårt väldigt länge. Jag försöker ge mitt allt, försöker ge av mig själv, men jag är ändå lite distansierad, jag är inte 100% med i allt, speciellt inte i diskussioner. Där kan jag sitta med och lyssna, hålla med eller ha åsikter, men säger jag dem? Nej, inte så ofta. Jag vill hellre lyssna och ta till mig av vad andra säger och ger, men hur mycket ger jag? Jag är nästan helt övertygad om att min familj och mina vänner skulle säga annorlunda, i alla fall till viss del, men jag är lite för tillbakadragen, lite för inåtvänd, men jag ska försöka ändra på det nu. Ett steg i taget. Jag har lärt mig en roll som jag har ansett passa, precis som alla andra skaffar sig roller, har jag också gjort det. Rollen som klasskamrat, rollen som syster, rollen som barn, rollen som student... Jag har försökt gett mitt allt, min själ och mitt jag, men har jag gjort det på RÄTT sätt? Det är frågan jag ställer mig! Det är frågan som rullar i mitt huvud.

Det här inlägget blev inte alls som jag hade tänkt mig! Det är sällan det blir som man har tänkt. Andemeningen med inåtvänd och utåtvänd blev också lite tokigt, men det här var mina tankar just nu och så får det förbli. Det finns ingenting jag kan ändra på, när dessa mina tankar är. ;)

En dag utan tekniska apparater(?)

Idag hade jag tänkt mig ha en dag utan att använda tekniska apparater. Men det tog en timme innan den tanken/idén förstördes. Vi omges av tekniska apparater hela tiden och det kommer inte att hända att vi helt kan låta bli att använda det. Vattenkokaren, spisen, duschen, datorn, böckerna, radion - allt har blivit tekniskt idag. Visserligen används dessa apparater olika och med olika utgångspunkter. Som nu när jag använder datorn, för att skriva mina skoluppgifter och skriva här, det blir bara av farten att man använder och skriver.
Jag ska snart fortsätta läsa och plugga, ringa ett samtal (ännu en apparat - telefon) och fortsätta fixa i ordning mitt rum/min lägenhet. Men idag tänker jag inte fastna utan ta tillvara på varje minut. Vare sig det är plugg, städning eller vila!

Inredningsdags!

Jag har länge velat möblera om i mitt lilla studentrum och nu äntligen är det gjort. Tillsammans med min nya säng, som är beställd och kommer om några veckor, kommer det här att bli exakt så som jag har tänkt. Det är roligt att förändra lite då och då och det här kommer jag att trivas i, när alla smådetalj är klara! (Än har jag bara möblerat om de allra största möblerna) Mycket återstår, men det är på god väg!

Glapp hand - nej, aldrig mer!

De senaste dagarna har jag funderat över hur min höger hand ser ut och känns. Det har varit något som har känns annorlunda, men jag har inte förstått vad det var för något. Så jag åkte hem till mamma och pappa och bad de att kolla, att känna på handen. Är den lika glapp som den alltid har varit? Svaret gjorde att munnarna åkte ner till golvet. För den glappa handen har nu nästan helt försvunnit. Det känns otroligt efter TRE veckor med elektroder. Jag har i hela mitt liv varit rädd för att skada handen, bryta handen, men icke nu. Nej, nu känner jag en trygghet som jag inte gjorde förr!

Byter tillbaka!

Jag byter tillbaka till min gamla design. Tycker om den bättre. Syrran får hjälpa mig att ändra färgen!

Ny design!

Jag har länge funderat över vilken design jag ska ha på min blogg. Nu tror jag att det får bli den här "Nature" ett tag. Jag var nöjd med den förra, men jag ville ändra färgen och eftersom jag inte kan det, bytte jag istället!

Wet-vest + elektroder - en overklig kombination

Igår tränade jag wet-vest för första gången den här terminen och jag hade haft på elektroderna innan. Det var som att träna med någon annans armar. Det kändes overkligt och skumt, som om det var någon frikopplad arm/ben som jag tränade med. Tog jag i för mycket for handen iväg all världens väg, tog jag i lite rörde jag handen som om jag skulle, men det var ju inte min hand! Det kändes som om all motstånd som jag tidigare trodde att vattnet gav försvann, för det var inte vattnet utan mina låsningar i axeln som gjorde motståndet! Nu var det ju ingen träning alls, utan mer som en söndagspromenad! I ärlighetens namn tog jag väl inte i och gav mitt allt på träningen. Min hjärna blev så chockad att det tog ca 2/3 av träningen innan den vande sig. En helt ofattbar skillnad, som jag knappt ens kan beskriva för mig själv. Mina känslor löpte amok och då är det inte lätt att förstå sig själv och sin kropp. Det är någonting man måste uppleva för att förstå!

FAAN - va obekvämt!

Nu äntligen när kroppen känns avslappnad och avspänd - vad HÄNDER DÅ? Jag får så förbannat ont i ryggen! Är det träningen som hjälper mig att släppa alla spänningar och känner hur jag egentligen mår i kroppen. TYDLIGEN! Och vet ni vad problemet är? MIN SÄNG! Den är alldeles för tok för mjuk!
Alltid måste det vara någonting som är problematisk och jag vill att min rygg ska va okej! Nä, det blir att inhandla en ny säng! Om inte den här månaden, så snart. Innan nästa år i alla fall :)

Att leva musiskt!

Att leva musiskt är någonting vi alla måste öva oss i och det är någonting som jag kommer att göra under de närmaste månaderna.
Att leva musiskt innebär att leva i en helhet. Det är inte jobbet eller fritiden. Det är inte den professionella jag och det privata jag, utan det är jag - personen som både är professionell och privat samtidigt. Jag visar bara olika sidor av mig själv,  därmed inte sagt att jag ÄR någon annan än den jag ÄR!
Jag ÄR den jag är, jag kan inte ändra på mitt JAG för att bi någon annan, utan jag kan bara ändra på mina handlingar, hur jag är i olika situationer.
Att vara musiskt innebär att vara sann mot sig själv! Att vara medveten om hur man är, vem man är, vilka ställningstaganden man tar och hur dessa stämmer med den man VILL vara. Att lära känna sig själv, sitt inre, sina tankar - omedvetna som medvetna. Hur möter jag andra människor, hur ser jag på dem, hur vill jag vara?
Komplicerat, eller hur?
Musiskt är ett begrepp som innebär väldigt mycket, men som är så otroligt svårt att enkelt förklara. Jag har här beskrivit en liten del av vad det kan vara, men inte mycket mer. Men det jag känner mest är att vara musiskt är att vara SANN mot sig själv och andra. Dela inte upp ditt jag, tänk inte på dig själv som olika delar. Jag som ledare, jag som dotter, jag som syster, jag som klasskompis, jag som granne. Det är inte den JAG är, utan de roller som mitt JAG tar ställning till.
Det här plus mycket mer vill jag hålla på med, att tänka på, att fundera över; VEM ÄR JAG?
VET DU VEM DU ÄR?

Underbar dag!

Idag har allting varit underbart!
Visserligen blev inte allt så som jag hade tänkt mig, men när blir det de? Det blir det ALDRIG! Men dagen har innehållit så mycket. Ett arbete blev klart efter 5 1/2 timme. Jag har börjat en ny kurs och den låter så spännande och bra. Äntligen en praktisk kurs till ett praktiskt yrke! Jag kommer få så roligt! Att sjunga, att dramatisera, att måla är bara några saker som människan kan göra och det är just detta jag kommer att göra!

Lugn helg!

Helgen har varit lugn och avkopplande. Har varit hemma hos mamma och pappa och fått lite ström! (Jag har alltså tränat med elektroderna.) Det har varit underbart1 Tänk vilken skillnad, det är som om hjärnan har fattat att inte koppla in fel muskler. De finns fortfarande - felrörelserna, men inte lika mycket! Och nu kan jag med ren vilja kontrollera om handen ska vara knuten eller utsträckt. Ja, jag måste ju tänka och anstränga hjärnmusklerna (så jobbigt!) för att det ska kunna funka, men ändå. Lite mer än 23 år har min hjärna använt och befallt fel muskler, nu börjar den lära sig att koppla rätt, använda rätt efter - hör och häpna - TVÅ VECKOR!
Har inte gjort så mycket mer. Lyssnat på Caroline of Ugglas och hennes "Kör för ALLA", när de framförde några låtar på Gränby och sedan har jag bara vilat!

Hoppfull

Idag känns det mycket bättre än vad det gjorde igår. Jag var nere i en svacka som jag brukar kunna hamna i ganska lätt. Idag vet jag att det enda jag kan göra är att göra mitt bästa och det gör jag i allt, oavsett om det handlar om svårigheter i skolan eller i livet. Märker ni att jag gör en skillnad? Skolan är en sådan plats som kan göra en blind för det som är viktigt i vardagen och jag vill vara öppen för allt oavsett hur det ser ut och vart det är på väg. Frågan är om jag verkligen kommer att se möjligheterna när de dyker upp, eller kommer jag älta allt det gamla? Nej, det tänker jag inte. Igår var igår och idag är det en ny dag!
Jag längtar tills jag sätter på mig elektroderna ikväll. Jag kommer att känna mig mycket bättre då, för idag har armen fastnat helt. Det känns fortfarande som en skillnad finns kvar, men den skillnaden är nu ytterst liten och jag behöver få känna den här skillnaden. Det gör det hela mycket enklare - det gör min upplevelse av livet mycket enklare. Hur konstigt det nu låter. Men jag låter mina känslor styra mig, även om jag döljer det för många, därför är detta så otroligt viktigt för mig. Jag får en helt annan upplevelse av mig själv och min kropp efter träning med elektroder och därmed känner jag mig mycket mer säker i mig själv. Att jag kan klara av det som tidigare varit omöjligt. Eller snarare att jag är på väg mot en framtid där jag kan klara mer än vad jag tror idag!

Underkänd!

Min första riktigt stora; Underkänd! Nu är det officiellt!

Det känns för jävligt just nu, för jag fick idag veta att jag har en chans till, sedan är det kört och då stoppas hela min utbildning. Men en chans är verkligen en chans och jag ska ta den! Det känns som om jag får vara mer bestämd och tydlig i fråga om vad jag kan klara av och vad jag inte kan klara av. Var någonstans kan jag se mig själv jobba och hur kan jag jobba på mitt sätt? Inte på deras sätt utan på mitt sätt. Hur ser jag mig som lärare, som pedagog? Hur är jag? Hur jobbar jag? Jag ska verkligen ta chansen jag får och vara bestämd i mitt sätt att se på det. Det däremot - att vara bestämd är någonting som jag måste förbättra, eller snarare att våga säga det som finns i mitt huvud. Men gjort är gjort, jag kan inte förändra det sätt som jag har varit på, jag kan inte förändra det faktum att jag nu har ett IG. Däremot kan jag bestämma hur jag ska gå vidare och jag har redan bestämt mig för att detta är någonting som jag kan klara av. Jag måste bara inse mina begränsningar och vara tydlig med dem inför andra.

Det är egentligen ingen skillnad från allt annat här i livet, utom att detta rör skolan och inte mitt privatliv. Ta ett steg i taget, så löser sig det andra efterhand. Det får bli mitt motto just nu. Ett motto som jag får kalla mitt eget, eftersom det har följt mig genom mitt liv. Men kroppen, mitt självförtroende känns på topp. Jag har lyckats att inte gå "som en elefant" idag utan mer som vanligt, även om foten fortfarande går på sitt sätt. Jag har kunnat kontrollera det lite idag och det var i tisdags som jag tränade med elektroderna. Det går framåt, även om jag kanske vill se framsteg, där det ÄNNU inte syns.

Ja, det var lite om vad som har hänt de senaste dagarna. Mina tankar kommer alltid få styra dessa inlägg och kan bli lite hoppiga, men sådan är JAG.

Frågande

Ibland förstår jag mig inte på kommentarer som människor ger. Jag fick just ett mail om en sak som jag har funderat över och svaret jag fick rörde egentligen inte det jag frågade om, utan en ursäkt. Det var en mening som "svarade", men det säger inte mig någonting. Jag är lika frågande nu som innan jag skickade mailet och frågade.
Men så är det ibland. Livet är inte spikrakt och relationer till människor man träffar på jobbet, i skolan, på fritiden är långt ifrån enkel och spikrakt. Det är snarare en labyrint och en bergochdalabana i ett. Jag önskar nästan att allt skulle kunna gå att lista sig till hur det ska vara, men det är ju aldrig så. Jag hoppas att allt rörigt i mitt liv snart får i alla fall ett svar och plan över hur jag ska gå vidare. Men jobbet är jobbet, skolan är skolan och livet - fritiden, eller den fria tiden - som en lärare en gång sa, är så otroligt mycket mer än vad jag just nu lägger in i begreppet.
Nä, nu orkar jag inget mer. Jag har egentligen ingen tid att vila på, men skolan får ursäkta - för jag tänker ta lite ledigt NU!

Den första dag i mitt nya liv - när kommer den?

Det är inte bara elektroderna som förändrar mitt liv just nu. Jag försöker också göra en ansträngning. Det går ju inte att förändra någonting utan att själv kämpa. Idag fortsätter skolan och alla småkamper det innebär i vardagen. Igår intresseanmälde jag mig till ett arbete som ledsagare hos kommunen (extraarbete). Hoppas det blir någonting. Småsteg framåt kommer förändra mitt liv för alltid. Mer social? Mer utåtriktad? Vem vet?
Den första dagen i mitt nya liv - den börjar NU!

Att bli så girig

Det är så lätt att tro att allting ska bli så mycket bättre på så kort tid. Jag vill att allt ska hända nu, men det är omöjligt. Att ta ett steg i taget, det är så man ska göra, men hur är det så otroligt svårt att bara ta det där stege. Jag vill springa innan jag kan gå, jag vill hjula innan jag an använda armen/handen som ett verktyg i vardagen. Nu får jag skärpa mig. Jag känner en sådan skillnad i min kropp, att hjärnan har vant sig, efter bara två veckor! Det är fan inte sant. Det måste vara någonting som inte stämmer, men jag hittar ingenting. Jag vill att det ska gå med racerfart, men det går inte till så. Jag får lugna ner mig och ta det som det kommer. Precis som med allt annat här i livet! En dag i taget, en träning i taget, en uppgift i taget! Och går det inte första gången, går det efter den andra eller efter den tredje. Även om jag vill planera och styra livet, kan jag bara göra det till viss del. Det kommer alltid finnas en del som är obestämdbar, som är nyckfull och oväntad och vad vore livet utan det? Så TRÅKIGT - det är vad det skulle vara.

En ny dag närmar sig!

Att upptäcka ett jag som varit dold på flera år, är ingenting som sker på en dag. Att ana vad man kan, men inte kunna det nu. Det gör mig galen. Jag vet vad jag kan bli, vem jag kan vara, men jag gör det inte. Jag sitter fast i mitt gamla jag, i förlåtmigförattjagfinns - jag. Men nu börjar det ändras. Sakta men säkert lämnar de tankarna mig, men jag vill vara där IDAG. Jag vill inte hindras av mina tankar som stoppar mig, men det är ingenting som jag ändra på ett ögonblick. Även om jag VILL!
Förändringen börjar NU, i denna sekund, men kommer jag att uppmärksamma, lägga märke till alla chanser i vardagen, som hjälper mig att förändras?
Det är nu den allra viktigaste frågan jag kan ställa mig!

händelserik och händelselös dag

Idag har det varit både en händelserik och händelselös dag.
I nio timmar har jag pluggat, suttit och använt mina hjärnceller, som just nu verkar ha försvunnit totalt.
Nu längtar jag till imorgon, för att träna med mina elektroder.
Men jag bävar inför att gå till bussen. Det regnar, så det kommer att bli glashalt imorgon. Glashalt + meterhöga snövallar. Härligt med vinter, eller?

Tankar

Jag har idag haft elektroderna för femte gången och även om det blir skillnad i hur jag känner mig och upplever effekten av träningen, så är det inte den här överväldigande känsla, som jag hade första gången. Jag har upptäckt att hela min utstrålning, hur jag går, står, sitter - Hela min självbild och hur jag visar mig för andra har börjat att förändras. Min titel på denna blogg är - Ett helt nytt jag att utforska. Ett jag som har varit dold! och det känns verkligen som så. Tidigare har jag omedvetet - på något sätt - antagit att jag inte har varit värdig att vara jag. Men nu känns det som om allt det håller på att förändras och det enbart därför att jag nu har använt elektroderna i hela 5 gånger. Det är egentligen inte klok att man kan vara så beroende av vilken hållning man har i kroppen.
Idag har det varit en dag då jag verkligen har kunnat vila och ta igen mig efter allting som har hänt den senaste tiden. Visserligen har jag pluggat, men inte överväldigade mycket. Visserligen har jag tränat, men det är bara kul. Visserligen känner jag att det är en del jag inte hunnit med, men så är det alltid. Jag kommer inte ihåg vem det är som har sagt det, men; Var glad över det du har gjort, inte missnöjd över det du inte gjorde!

6 januari

Jag har nu tränat med elektroderna i ca. 1 1/2 vecka. Jag tycker mig se och känna skillnad i hur jag håller min kropp och vilken kontroll jag har över den. Jag har faktiskt lyckats sova på höger AXEL inte skulderblad, som jag vanligt gör. Jag kan smyga och foten låter inte som om "en elefant kommer".
Nä, nu ska jag träna lite till, medan effekten sitter i som starkast och sedan ska jag plugga. Livet går vidare även om jag vill stanna upp och förundras en stund.

Lugn dag!

Idag har det varit en lugn dag. Ingenting speciellt har hänt, förutom att jag hade glömt att ladda busskortet, så jag fick gå till jobbet idag - för att kunna åka hem när jag slutade för dagen.
Vad heter det? Har man det inte i huvudet, får man ha det i benen!
Planen för kvällen blir att ta det lugn, plugga lite, äta och sedan bara vila!

Universifierad!

Jag har för tillfället praktik - verksamhetsförlagd undervisning - och känner att det är just det här jag behöver i min utbildning. Men det är också så förbaskat svårt att inte tänka akademiskt korrekt. På min utbildning, i alla våra uppgifter ska vi skriva och tänka som om vi är 100% akademiska och ja, på ett sätt är det bra, men jag förstår inte hur allt det som vi läser kan kopplas till hur vi ska vara ute i verksamheten som professionella lärare... SE jag gör det nu också. Jag kan inte låta bli. Jag har blivit universifierad (mitt eget ord). TACK för praktiken, den räddar mig från mig själv. Jag blir tillbakadragen i verkligen och varför ska jag behöva det? Universitetet är en egen värld, jag önskar att jag inte fastnade så mycket i den som jag gör!

Iskall vinterdag

Det är så härligt med snön och att det är en riktigt vinter. Jag har alltid tyckt om en riktig vargavinter, MEN inte när elementet i lägenheten bara går på 25%. Då blir det kallt! Och ska jag sedan träna med mina elektroder, då blir det ännu kallare! Och precis så har det varit de senaste dagarna, men idag bad jag min hyresvärd ordna det och vips är rummet varmt och skönt!
Härligt, härligt!

Elektroder ett sant nöje!

I tisdags började jag en ny träning - med ELEKTRODER. Jag ska koppla upp mig i elektroderna och sedan vila/träna, medan elektroderna själva avger en svag strömstyrka. Om ni vill veta mer om själva metoden, gå in och kolla på www.inerventions.se. Där står det exakt hur själva metoden går till.
Det är helt underbart. Jag har nu tränat tre gånger och jag ser resultat direkt. Efter andra gången kunde jag sträcka upp armarna över huvudet hur enkelt som helst. Tidigare har jag haft tummen med resten av fingrarna, när jag har haft tumvantar, men inte nu. Nu hittar jag tumvanteshålet direkt med tummen. Jag har använt vänsterhanden utan att höger har lagt sig i. Jag har vinkat med tre av högerhandens fingrar.
Första gången jag använde den, hade mamma tefatsögon och hakan nere på golvet konstant. Min lillasyster tyckte det var läskigt när jag visade vad jag kunde göra, men metoden är helt underbar. Det är ett sant nöje att använda den.
Nu ka det verka som om det här inte är något häpnadsväckande alls. Men för mig som har varit stel och inte kunnat använda högersida mycket i snart 15 år, är detta en uppfinning som är guldvärd.

RSS 2.0