Idag ska jag vila!

Idag ska jag inte plugga (så mycket) utan mest ta det lugnt och vila. Är fortfarande i Uppsala, men kommer smitta härifrån kring 12. Ska åka ut till Björklinge och bara ta det lugnt, kanske ta lite fotografier till skolan, men inget mer. Är väldigt skönt att inte plugga 12 timmar idag igen.

Visserligen har jag fortfarande sidor att klistra in i mitt bildkompendium, men jag vilar idag. Det får bli i morgon istället. Idag är jag LEDIG och jag kommer inte att stressa överhuvudtaget. Tiden får gå, men jag ska bara vila och kanske städa lite innan jag åker...


Bildkompendium

Som jag tidigare har sagt är det mycket i skolan och främst därför att den nästsista uppgiften på Bilden handlar om att göra ett bildkompendium som ska innehålla allt det som vi har gjort den här terminen. Jag har själv gjort boken och bokpärmarna där mina alster ska sitta. Nu är det "bara" det sista kvar att klistra in - det vill säga klistra in alster på nästan 36 sidor.
Sedan kommer den sista uppgiften att göra ett vuxenkompendium om allt det som finns i bildkompendiet, på datorn, där alla reflektioner kring experimenten, anvisningar på hur pedagoger kan tänka och arbeta med bildkompendiet finns nedskrivet. Jippie, snart klar.... (Man måste vara positiv)

Det hade ju varit lugnt om jag inte visste att det mesta arbetet kommer att ske efter skoltid på min fritid, eftersom det finns andra uppgifter i de andra ämnena också. Den här veckan -  som visserligen är bildveckan, tack och lov -  har jag hittills spenderat ca. 41 timmar på kompendiet och redovisningar. Den här dagen har inte ens börjat! Den börjar om en timme och i måndags var det röd dag. Dessutom hade jag redan planerat ett upplägg innan och det tog tid det med. 
Nä, nu ska jag inte klaga. Det vill jag heller inte göra, men jag är förundrad över hur mycket tid det egentligen tar och jag är inte den i klassen som är där längst om dagarna för att fixa i ordning det här kompendiet.

Nä, nu har jag inte tid att uppdatera er om mitt liv. Jag måste göra mig i ordning inför skolan. Idag blir det inte enbart kompendiet utan ockkså planeringen av en annan uppgift - inspirationsprojektet! Det kommer att bli kul!!!

Nu börjar det...

Nu har jag tagit steget från att träna wet-vest till att vara ledaraspirant inom Wet-vest Uppsala. Min utbildning till att bli ledare börjar nu och jag är spänd på att se hur det här ska sluta. Redan nästa termin kanske jag är ledare för wet-vest...

Lite rast, lite ro...

Skolan kommer att ta upp mycket av min tid den här veckan. Hade lektioner igår från 9-16 och sedan stannade jag kvar och pluggade till 20.20. Jag tror det kommer vara likadant idag och förhoppningsvis blir jag klar imorgon. Jag behöver träna känner jag, så jag ska göra mitt bästa för att bli klar med det första bildkompendiet då - eller i alla fall nästintill klar. Men vad vet jag. Om vi ska följa trenden så kommer även det här arbetet kräva 30 timmar. Jaja, det får gå som det går...

Tiden går så fort...

AAH! Varför går tiden så fort. Nu har jag skrivit ut de bilder som jag missade igår. Jag måste fortfarande äta, sedan ska jag gå till skolan och tvättning i kväll.

Mitt färdiga djur...

Så här såg mitt djur ut innan jag började måla och fixa i ordning det sista innan jag bestämde att den var klar...
När jag väl började måla grundfärgen tog det ett antal timmar innan jag hittade rätt nyans på hudfärgen...
Men det var någonting som inte stämde. Den ska inte vara så grön, den är lite mer smutsig. Därför bestämde jag mig för att ta i lite brun också...
Nu börjar det likna någonting, men än är det långt i från klar. Skalet är fortfarande svart och det ska det inte vara. Så därför började jag testa vilka färger och former som skulle kunna passa in bra med djuret och den levande varelsen som jag försöker visa med mitt konstverk.
Den första färgen på skalet blev så här, alldeles för blek och ointressant, om jag får bestämma;
Den andra blev nästan lite för mycket åt det andra hållet, nästan för skrikig, men jag tog bara lite papper och torkade av det värsta. Då blev den så här;
Inte heller så speciellt lyckat, men jag försökte laborera med båda nyanserna tills jag äntligen fick till det. Då när jag till sist kände att jag var klar, målade jag över en genomskinlig färg som gjorde min varelse lite hårdare, lite stelare. Nu var den klar och ja, jag är nöjd med resultatet. Jag brukar för det mesta tycka att jag kunde ha gjort mycket bättre, men inte nu. Nu har jag gjort min sköldpadda så verklighetstrogen och levande som jag kunde utan att överarbeta den för mycket. Så här ser den ut nu på utställningen som vi har i skolan;

Nu börjar allvaret igen...

Jag har haft en underbar semestervecka tillsammans med min familj. Inte så mycket snö som det brukar vara, liftarna upp på fjället gick fortfarande, men det bästa var nog att åka skidor på förmiddagen, även om jag inte åkte skidor i år. Jag gick promenader, vilade, sov middag, läste lite (inte mycket, måste läsa klart det sista idag!) och solade. Men nu är jag utvilad och redo för sista delen i skolan innan sommarlovet. Ska snart äta frukost, gå till skolan, läsa och göra mitt bildkompendium. Jag ska själv göra själva boken, där mina alster ska finnas. Funderar just nu över exakt hur jag ska sätta ihop allting så det blir snyggt! Det löser sig, så småningom, precis som allt annat. Men innan dess kommer jag lägga upp bilder på hur långt jag har kommit med mitt djur!

Innan semester tänkte jag berätta

att jag nu har gjort klart djuret i skolan och att jag har gjort en affisch till den. Mer information om detta kommer senare, efter semestern. Jag är bara hemma en kväll och jag har viktigare saker att göra än att fixa upp ett inlägg om djuret och affischen här, nämligen att äta, packa färdigt det sista och träna med mina älskade elektroder.

Semester!

Snart, snart åker jag bort på semester, så jag längtar... Det som jag måste tänka på i mitt förra inlägg, kan jag nu diskutera med nära och kära. De som känner mig bäst... De som vet vad jag behöver höra.. En lugn vecka att koppla av. Visst, jag har böcker att läsa, men det är inte lika intensivt som det kan vara. Imorgon bitti åker jag hemifrån och kommer igen om en vecka

Ett stort beslut...

Jag står inför ett beslut som kommer att påverka hela min fortsatta utbildning. Det är inte ett litet beslut, direkt, men just nu väger jag för och nackdelarna med detta beslut. Vad är det jag vill ha ut av mitt liv, hur vill jag möta mina utmaningar, hur förberedd är jag egentligen för att möta de utmaningar som ligger i framtiden? Det är inga lätta frågor direkt och jag måste vara beredd att lämna svar ganska snart. Det känns inge vidare just nu. Mina tankar snurrar och det var det sista jag tänkte på igår innan jag somnade å det första jag tänkte på imorse. Men snart är det skola igen och då måste jag vara 100 % där och arbeta med det jag ska göra. Mycket tankeverksamhet krävs och jag vet inte om jag någonsin kommer att klara av att ge mitt 110% just nu. Jag känner mig lite splittrad och att tänka kan också ta tid, onödig lång tid, eller?

Produktiv dag???

Idag ägnade jag cirka en halvtimme åt att byta ut små bokstäver med stora. Sen ägnade jag en halvtimme åt att flytta över dokumentet till ett usb och ge det till en datakille som fick skriva ut det. Sen dess tänkte jag på mitt nästa uppgift - att göra ett kompendie. Jag var helt blockerad, så jag satt nog och glodde i 1 1/2 timme. Under de tiden avbröts mina tankar flera gånger eftersom mina vänner behövde hjälp med datorerna. Sen gick den dagen. Till sist var jag tvingad att nästintill springa från skolan, för att hinna till träningen. Men det gick och nu är jag hemma. Lite mat, lite mer tankeverksamhet och sedan sova!

Dagen med D

Idag har jag äntligen fått mina nya glasögon. De känns helt fantastiska. Lite ovant att inte glasögonen ramlar ner som de brukar, eller i alla fall inte lika ofta.
Dagen har bjudit på en stor mängd skolarbete. Min affisch om mitt djur - som vi skapar i Word - var klar för utskrift, men då försvinner texten mitt i och det är inte slut på färg, för det är bara på ett ställe och sedan är det som vanligt igen. Riktigt j*vla fult, det är vad det är. Sen hade alla som kunde hjälpa mig slutat för dagen, så jag måste vänta och sådan är inte jag. Inte egentligen, även om jag kan lura några, så är jag inte den här lugna, det löser sig typen, som kan vänta och är tålmodig inte egentligen. Jag har fått lära mig, kanske till överdrift ibland att vara sådan, annars skulle jag aldrig klara av vardagen. Så det sparar vi tills imorgon. Imorgon bitti kl. 8 - tillbaka till skolan! Back... back to school again... som en låt låter.
Wet-vest imorgon - ser jag fram emot. Skola - visst om jag kan komma vidare annars blähä. Jag som alltid har tyckt om skolan, men när något går emot mig, nä då tycker jag inte om det, inte egentligen, även om jag vet att jag lär mig otroligt mycket. Jag har liksom ledsnat efter 16 1/2 år i skolan, men bara 2,5 år kvar. Det kommer gå fort. Nä, nu faller snart mina ögon ihop, så trött är jag. GOD NATT!

Pluggarlördag!

Idag har jag varit i skolan från kl. 9.30 till 17.15, visserligen tog jag en liten rast - gick ner på stan och fixade i ordning ett synintyg till körkortsansökan. Ja och det gick ju bra. Först kollade de mitt vidvinkelseende en gång och tyckte att optikern skulle ta en titt okej, fine, sure, why not. Då fick jag vänta i 25 minuter på honom. Sen ville han nästan inte hjälpa mig för han ville göra en synundersökning först. Sen när jag väl satt där vid vidvinkelseende maskinen, då sa han "Säg till när det blinkar" JA VISST, såg ingenting... Då sa han det en gång till. Och då tänkte jag "JA, JAG VET ATT MAN SKA SÄGA TILL, MEN JAG SER JU INGET! Det var höger. Stor överraskning, va. Som om jag inte vet att jag har synfelsdefekter. Det har jag vetat i fem år snart, men han kryssade i lappen och så var det klart, men han var osäker på om de skulle godkänna mig, johejsan, då får jag väl övertyga dem då! Svårare än så kan det väl fan inte vara.
Men tillbaka till skolan. Har nästan skapat en affisch om mitt djur i datorn. Det är lite kvar, men jag ligger i fas, är faktiskt lite före tidsplaneringen, men man vet aldrig. Det kanske inte blir godkänt? Jaja, det får gå som det går! Men affischen är nästan klar. Jag har målat bilder med oljepastell, kol, tempera etcetera, skannat in dem och skapat layouten. Nu krävs det bara att klistra in fyra bilder till innan den är klar. Två är redan klara - de ska bara in i datorn. De andra två, tre får jag göra på måndag. Imorgon spår planeringen att det blir plugg och handling av mat.

Senaste nytt!

Ja, det är nu en vecka och en dag sedan jag sist skrev någonting här. Det har hänt en del och allting har varit bra, ja nästan i alla fall. Jag är stel igen i kroppen, idag såg jag nästan ut som tidigare - eller ja, inte riktigt, men kroppen kändes stel och min syster såg en markant skillnad. Det känns inte riktigt bra. Jag har hamnat på en platå och jag känner egentligen ingen motivation att träna, men jag försöker göra mitt bästa helt klart! Jag önskar bara att detta kommer att bli bättre snart.
I lördags såg jag en helt underbar teater tillsammans med min faster. EN EGEN Ö!
Här finns mer information

http://www.dramaten.se/dramaten/forestallningar/En-egen-o/


Sen har vi börjat på bilden igen i skolan och det går framåt. Jag vet bara att det är ganska mycket kvar att göra och liten tid. Organisera tiden är det jag behöver göra nu.


I fredags spelade jag och min klass in en skiva med alla låtar vi har sjungit än så länge. Det var en väldigt lång dag, men roligt.


Ja, så mycket mer har väl inte hänt egentligen.

 

 


Ett steg framåt är ett steg närmare... mitt liv... min styrka... min lärarexamen... min framtid

 RSS 2.0